დამისხი დამალევინე ეს ღვინო ოხერტიალი,იქნება წაღმა მეგონოს ქვეყნის უკუღმა ტრიალი...

Tuesday, 22 June 2010

ღვინო და ჯანმრთელობა

ჯერ კიდევ ანტიკურ ხანაში, შემდეგ შუა საუკუნეებში ტრადიციულ მედიცინაში ღვინო ითვლებოდა ერთ-ერთ ყველაზე გავრცელებულ სამკურნალო საშუალებად. იქ სადაც მისდევენ მეღვინეობას სიცოცხლის ხანგრძლივობა შედარების მაღალია ვიდრე სხვა რეგიონებში. დღეს ბევრი მეცნიერი ამტკიცებს რომ ღვინო(განსაკუთრებით წითელი)ზომიერი რაოდენობით, რომელიც მდიდარია მთირლავი ნივთიერებებით, ამინომჟავებით, მინერალური ნივთიერებებით და ვიტამინებით დადებით გავლენას ახდენს სიცოცხლის ხანგრძლივობაზე, ასევე ღვინის შემადგენლობაში შესული ტანინი წარმოადგენს კატარაქტის ეფექტურ საპროფილაქტიკო საშუალებას. ასევე ღვინის ზომიერი მიღება ამცირებს კიბოს და გულსისხლძარღვთა სისტემის დაავადებების განვითარების რისკს. უმჯობესია ღვინო მივიღოთ მცირე რაოდენობით ვიდრე საერთოდ შევიკავოთ თავი. გამოჩენილი მეცნიერების მიერ არის დადგენილი რომ კახური ტიპის ღვინოები ძალიან ექსტრაქტულია, ხასიათდებიან სამკურნალო თვისებებით: დიაბეტის,გლაუკუმის,თირკმლის,ღვიძლის,ნივთიერებათა ცვლისა და სხვა ნერვული სისტემის მოწესრიგებისათვის.
ღვინის დიდი რაოდენობით მიღება პირიქით იწვევს მოწამლვას,წარმოადგენს სხვადასხვა დაავადებების განვითარების რისკ-ფაკტორს. დამთრგუნველად მოქმედებს ცენტრალურ ნერვულ სისტემაზე, აქვეითებს მხედველობის სიმახვილეს, ყურადღებას, მოძრაობის კოორდინაციას და ა.შ. მისი ტიპური სიმპტომია თავის ტკივილი, იწვევს ორგანიზმის გაუწყლოვანებას, გულის რევას, ოფლიანობას, სისუსტეს და სხვას...

No comments:

Post a Comment